Wat we doen

Huiswerkbegeleiding OOST (voorheen huiswerkinstituut ’t Spoor) is een kleinschalig huiswerkinstituut in Hengelo. Met veel persoonlijke aandacht helpen wij leerlingen om hun prestaties op school te verbeteren. Huiswerkbegeleiding OOST is onderdeel van Edu Oost Huiswerkinstituten BV, met 5 vestigingen marktleider in Twente.

Ons doel

Ons doel is de leerlingen te leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun werk en ze te helpen een goede werkhouding te ontwikkelen. Deze vaardigheden zullen van het grootste belang zijn tijdens hun verdere (school)carrière.

Het is voor de middelbare scholier niet eenvoudig prioriteiten te stellen in deze tijden van prikkelende afleidingen. En dan wordt ook nog steeds meer zelfstandigheid van hen gevraagd! Veel leerlingen komen door deze lastige combinatie in de knel: het is niet altijd makkelijk om school en goede cijfers voorop te blijven stellen.

Persoonlijke aandacht

Door het persoonlijke karakter van onze begeleiding en de ontspannen, huiselijke sfeer op het instituut worden de leerlingen op een gemoedelijke en toch stevige manier begeleid, gestimuleerd en gemotiveerd.

OOST stelt het belang van de leerling voorop. Er is bij ons veel individuele aandacht voor iedere scholier en we geven huiswerkbegeleiding op maat. Het is bijvoorbeeld mogelijk te kiezen voor verschillende manieren van begeleiding. OOST biedt huiswerkbegeleiding, maar ook bijles, en coaching.

Zo geleerd

Bij OOST leert de leerling leren, oftewel structureren. Zodat hij of zij uiteindelijk in staat is om op eigen kracht de gewenste resultaten te behalen. Gaan de cijfers eenmaal omhoog, dan zal het zelfvertrouwen toenemen en daarmee ook het plezier op school. Bovendien is er thuis opeens tijd over voor andere, leukere zaken en onderwerpen!

Behalve deze vormen van begeleiding, bieden wij ook de mogelijkheid tot het laten uitvoeren van een leerstrategieëntest. Voor meer informatie over deze test, zie de betreffende pagina.